Blog


Er du nysgerrig på kropsterapi, eller måske hvordan du kan hjælpe dig selv, så tjek om der er noget på bloggen der interessere dig.
- Der er en masse selvhjælpstricks i videoerne!

Smerte er uundgåeligt, lidelse er valgfrit
03.02.2020

Her til aften var jeg ude og løbe en lille aftentur i skoven. Min plan var at løbe en tur i skoven hvor der er lidt bakker og udfordrene terræn. Løbeformen er ikke lige på toppen lige pt. så da jeg havde løbet 1 km, var det hårdt som bare fanden. Lungerne skreg og kroppen gjorde ondt. Jeg fik ondt af mig selv, samtidig med at noget i mig sagde" tag dig sammen, det skal gøre ondt". Ruten jeg havde valgt var knap 5 km så der var et stykke vej hjem igen. Den næste km gjorde også ondt og jeg led og havde ondt af mig selv. Det her skal bare overståes. Kender du den følelse. 
Jeg nåede dog at stoppe op for at skifte mindset. Ok det er uundgåeligt at det her gør ondt når kroppen ikke er klar til det her pt, men jeg kan selv styre hvordan jeg responderer. 

Nyt mindset
Jeg besluttede at det var uundgåeligt at turen gjorde ondt men jeg skulle ikke gå ind i lidelsen. Jeg accepterede, at der ville være smerte istedet for at prøve at flygte fra den. Istedet for at vente på at turen var slut besluttede jeg at nyde turen istedet. Det ændrede hele resten af turen. Skuldrene faldt ned, kæberne slappede af og det hele føltes meget lettere.  Det gjorde stadig ondt, men jeg led ikke på samme måde. Man kan sige jeg blev til kriger istedet for offer. 

Det er ikke hvad der sker med dig, det er hvordan du responderer på det der sker med dig.

Ofte ser man 2 personer være udsat for den samme oplevelse, hvor den ene går upåvirket derfra og den anden går ned eller ikke kan slippe oplevelsen.
Det handler om flere ting i min verden. 
1 Hvor godt er vi rustede i vores opdragelse til at møde modgang. Mere herom i et senere indlæg
2. Ser vi det der sker som en mulighed for udvikling eller er det synd for os. Eks. Jeg brækkede benet. 

Man kan også kalde det  "I will be happy when" syndromet.
Når den her løbetur er overstået så er jeg glad....... 
Når jeg får ferie om 2 mdr så blir jeg lykkelig........ 
Når den her deadline er overstået så ......

Hvad så med øjeblikket lige nu ?
Kender du følelsen ?

 

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


Jesper Lassen Nielsen - tlf: +45 40618853
info@jesperlassennielsen.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk