Blog


Er du nysgerrig på kropsterapi, eller måske hvordan du kan hjælpe dig selv, så tjek om der er noget på bloggen der interessere dig.
- Der er en masse selvhjælpstricks i videoerne!

Er du dehydreret.
14.09.2018

Når jeg har en klient på briksen kan jeg ofte mærke om kroppen er dehydreret. Muskler og bindevæv er mindre elastisk og i det hele taget er kroppen bare mere øm.

 

Kronisk dehydrering bliver mere af en epidemi, og ubekendt for mange, kan dehydrering være synderen for en del sundhedsproblemer, som mange mennesker i øjeblikket tager medicin for.

 

Vores kropslige makeup handler om to tredjedele vand, med blod bestående af 92% vand, knogler 22% og muskler 75%. Vores kroppe er afhængige af ordentlig hydrering til transport og absorption af næringsstoffer, udskylning af toksiner og affald, god blodcirkulation og blodtryk, organ og endokrin funktion samt optimal fysisk og mental præstation. 

Vand hjælper med at regulere kroppens temperatur og smøre leddene. Vand påvirker endog energiniveauet, og kronisk udtørring kan resultere i kronisk træthed.

 

Symptomer på dehydrering kan omfatte:

 

Hovedpine, forvirring, tåget hjerne

Depression

Koncentrationsbesvær

Hormonal dysregulering

Muskelkontraktioner, rastløshed og kramper (især om natten)

Svaghed eller træthed (inklusive lav energi under træning)

Ryg og nakke smerter

Allergier / astma

Højt blodtryk

Højt kolesteroltal

Vanskeligheder med at tabe sig

Mavesår


2 måder at finde ud af, om du er dehydreret

 

Udfør en knibe test 

Meget simpel test. Læg din hån på et bord med håndfladen nedad. Med den anden hånds tommel og pegefinger tager du et lille stykke hud op og slipper det. Huden skal vende tilbage til sin oprindelige form på 1 sekund . Tager det længere tid  kan du ganske simpelt være dehydreret.

Er dine læber tørre og slanke? Det er en anden god indikator for at du er dehydreret.

 

Tjek farven på din urin.

Ideelt set bør urin være lysegul i farve, hvis du er godt hydreret. 

 
Måder du kan blive hydreret på

 

Tilsæt havsalt til dit vand.
En knivspids eller ca. 1/5 tsk Himalayas rosa havsalt tilsat en halv liter vand.  Havsalt blandingen må du max indtage 3 gange dagligt.
Jeg starter selv dagen med 1/2 liter vand tilsat salt og saften fra 1/2 økologisk citron. Citron er rig på C vitamin og forbedrer også lever og nyre funktion. 

 

Spis flere friske frugter og grøntsager
Frugt og grønt indeholder omkring 90 % vand og masser af næringsstoffer og mineraler.
Agurk har et af de højeste vandindhold i alle faste fødevarer. Andre gode valg er vandmelon, tomater, selleri, radiser, paprika og spinat. Salater og grønne smoothies er gode muligheder for at hydrere kroppen.

 

Drik vand der er stuetemperatur.
Vand tolereres godt og absorberes bedre af kroppen ved stuetemperatur. Når vi drikker kolde drikkevarer, skal vores organer arbejde hårdere for at bringe det til kropstemperatur, hvilket kræver mere tid og energi.

 

Indtag væske væk fra måltider.
Drikker du under eller for tæt på et måltid fortyndes fordøjelsessafter og kan hæmme fordøjelsen og næringsabsorptionen. I stedet skal du drikke mindst 20-30 minutter før et måltid og mindst 30 minutter til en time efter måltiderne.

 

God fornøjelse

 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


Jesper Lassen Nielsen - tlf: +45 40618853
info@jesperlassennielsen.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk